Första åkarna på isen!

Sällan lägger sig isen så skarpt och snabbt över Larsmo sjön som den gjorde i år. I måndags fanns det fortfarande ingen is och +grader på termometern. Sedan kom en ihärdig kyla och en vältajmad vind och byggde upp en gigantisk isarena!

Risö Geocaching klubb var av de få första som kom ut på isen tack vare Larsmo IRL´s tidiga förberedelser. Dessutom fick vi en van man på isen som ställde upp från Botnia Canoe. Mikael Skogman lärde oss lite iskunskap och säkerhet medans jag var med för att hålla de nedfrusna ispinnarna från Risö glada och belåtna.

-8C och 12m/s är ett risigt väder att ta sin första skridskotur i men det gick vägen. Vi höll oss på isen i en och en halv timme och hann åka nästan överallt. Även om de var lite frusna så ville de inte missa chansen att posa lite på hopptornet i slutet av turen. Här hälsar vi åt er alla en riktigt god lilla jul!

Kommentera